Dr. Telegdy László életműdíj – 2015

A Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma korábbi elnöke, a 2014-ben elhunyt Dr. Telegdy László tiszteletére létrehozza a Dr. Telegdy László életműdíjat.

Dr. Telegdy László kiemelkedő és úttörő alakja volt a magyar hepatológiának, orvosként, tudósként és oktatóként egyaránt sikeres, elismert, szeretett szakember.

Jelen életműdíj díjazottja olyan, az 55. életévét betöltött magyar belgyógyász, gasztroenterológus, hepatológus szakember, aki munkásságával Dr. Telegdy László életművéhez kapcsolódó, kimagasló szakmai szerepet tölt be.

A Dr. Telegdy László életműdíj évente egy alkalommal kerül átadásra, minden évben a Hepatológia Kongresszuson. Az életműdíjhoz emlékplakett tartozik, valamint életpályamű díj kapcsolódik, mely a kitüntetés évében, az ünnepélyes átadást követő 5 munkanapon belül, egy összegben kerül kifizetésre. A mindenkori életpályamű díj legalább 200 000 Ft vagy azt meghaladó összegű, 2015. évben 500 000 Ft. A díjazottat a Hepatitisz Terápiás Bizottság (korábban Interferon Terápiás Bizottság) mindenkori tagjai választják meg, egyszerű szavazattöbbséggel.

Budapest, 2015. március 1.

A Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma