Ha a hormonok ellenjavalltak: térítésmentes, hormonmentes megoldás Nőknek

A Májbetegekért Alapítvány pályázatot ír ki a fenti témában, olyan Hölgyek számára, akik igazoltan olyan májelégtelenségben szenvednek (például: májdaganat, májban termelődő véralvadási zavarok- Leiden-mutáció, stb.), mely mellett nem szedhetnek hormontartalmú készítményeket és anyagi helyzetük miatt nem jutnak hozzá a hormonmentes megoldások egyikéhez sem.

Pályázat kiírója: Májbetegekért Alapítvány (www.majbeteg.hu)

Pályázat tárgya: 10 darab IUB™ Rézgyöngy-Ballerine* (Magyarországi forgalmazója az Adexilis Hungary Kft.) méhen belüli, hormonmentes fogamzásgátló eszköz, valamint az eszköz felhelyezése és az azt követő – a használat ideje alatt szükséges – szakorvosi ellenőrzések**.

*Az IUB™ Rézgyöngy-Ballerine egy új, high-tech, méhen belüli eszköz, amely hormont nem tartalmaz. Ugyanúgy működik, mint a hagyományos spirál, de gömb formájának köszönhetően, mind a kilökődés, mind a méh perforálásának esélye sokkal kisebb, mint a hagyományos T-alakú spirálok esetében. Az IUB™ Rézgyöngy a felhelyezéstől számítva akár 5 évig használható. Az IUB™ Rézgyöngy fogamzásgátlóról részletesen a rezgyongy.hu oldalon tájékozódhat.

** A Májbetegekért Alapítvány nem tartozik felelősséggel az eszköz használatából eredő esetleges egészségügyi következményekért (pl. elmozdulás, kilökődés, terhesség). Az alapítvány 1 nyertes pályázónak 1 db IUB™ Rézgyöngy-Ballerine-t és a használat ideje alatt az ahhoz tartozó orvosi vizsgálatokat teszi térítésmentesen elérhetővé. Új eszközt a Májbetegekért Alapítvány nem köteles biztosítani.

A nyertes pályázó eszközét az Adexilis Hungary Kft. – A Diamondlily.hu üzemeltetője szolgáltatja. A fenti feltételek teljesítése mellett pedig, a cég a kereskedelmi forgalomban kapható eszközök után is járó garanciális vállalásainak tesz eleget.”

A pályázaton történő részvétel feltételei:

  • Orvosi dokumentum, amelyen kezelőorvosa feltünteti azt a májelégtelenséget, ami miatt nem alkalmazható hormontartalmú készítmény fogamzásgátlás céljából a páciensénél.
  • Havi jövedelme nem haladja meg a nettó 100.000 Ft, azaz százezer forintot, vagy az egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a nettó 100.000 Ft, azaz százezer forintot, amelyről a mellékelt dokumentum kitöltésével és aláírásával nyilatkozik.
  • Pályázó nyilatkozata, hogy az IUB™ Rézgyöngy-Ballerine használati ideje alatt az előírt, az eszköz használatával összefüggő szakorvosi vizsgálatokon részt vesz, amelyet a Májbetegekért Alapítvánnyal szerződött szakorvosok végeznek el. Ezen orvosok listája elérhető a pályázat felületén.

A pályázat benyújtásának módja: elektronikus úton a Májbetegekért Alapítvány honlapján keresztül.

A pályázat beküldésének határideje: A pályázat beadásnak nincs határideje, a pályázat 2019. szeptember 10-től elérhető, az első 10 db, a pályázati feltételeknek megfelelő pályázat elbírálásáig.

A beküldött dokumentumokat a Májbetegekért Alapítvány kuratóriumának hepatológus szakorvosai fogják elbírálni, a beküldött pályázati anyagok az orvosi titoktartás tárgyát képezik.

Budapest, 2019. szeptember.09.

Májbetegekért Alapítvány

A pályázat keretén belül a felhelyezést vállaló szerződött nőgyógyászok

Pályázat benyújtása

Formanyomtatványok:

Nyilatkozat minimálbérről
Nyilatkozat, hogy részt vesz a szakorvosi vizsgálatokon

Kitöltése nem kötelező!
A Májbetegekért Alapítvány (a továbbiakban: Adatkezelő) a pályázat lebonyolításának ideje alatt birtokában van az Ön (továbbiakban: Pályázó) nevének, e-mail címének, valamint a Pályázó által feltöltött orvosi papíroknak. Ezen adatok minden esetben a Pályázó beleegyezésével kerülnek rendszerünkbe, és kerülnek felhasználásra. Az Adatkezelő gondoskodik a Személyes adatok biztonságáról. Az adatkezelő ezeket az adatokat a Pályázó beleegyezése nélkül nyilvánosságra nem hozza. A Pályázó bármikor kérheti adatainak rendszerünkből való törlését. Az Adatkezelő csak a pályázat elbírálásának céljára használja fel a rendszerben lévő adatokat. A pályázat lezárása után a Pályázó, adatait töröljük rendszerünkből.