Dr. Telegdy László életműdíj – 2016

A Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma korábbi elnöke, a 2014-ben elhunyt Dr. Telegdy László tiszteletére létrehozta a Dr. Telegdy László életműdíjat.

Dr. Telegdy László kiemelkedő és úttörő alakja volt a magyar hepatológiának, orvosként, tudósként és oktatóként egyaránt sikeres, elismert, szeretett szakember.

Jelen életműdíj díjazottja olyan, az 55. életévét betöltött magyar belgyógyász, gasztroenterológus, hepatológus szakember, aki munkásságával Dr. Telegdy László életművéhez kapcsolódó, kimagasló szakmai szerepet tölt be.

A Dr. Telegdy László életműdíj évente egy alkalommal kerül átadásra, minden évben a Hepatológia Kongresszuson (idén 2016. március 17-19, Visegrád).

Az életműdíjhoz emlékplakett tartozik, valamint életpályamű díj kapcsolódik, mely a kitüntetés évében, az ünnepélyes átadást követő 5 munkanapon belül, egy összegben kerül kifizetésre. Az életpályamű díj összege 2016. évben 200 000 Ft.

A díjazottat a Hepatitisz Terápiás Bizottság (korábban Interferon Terápiás Bizottság) mindenkori tagjai választják meg, egyszerű szavazattöbbséggel.

Budapest, 2016. január 12.

A Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Melléklet letöltése [433.79 KB]