Dr. Telegdy László fiatal kutatói ösztöndíj – 2015

A Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma korábbi elnöke, a 2014-ben elhunyt Dr. Telegdy László tiszteletére létrehozza a Dr. Telegdy László fiatal kutatói ösztöndíjat.


Dr. Telegdy László kiemelkedő és úttörő alakja volt a magyar hepatológiának, orvosként, tudósként és oktatóként egyaránt sikeres, elismert, szeretett szakember.

Jelen fiatal kutatói ösztöndíjra olyan, legfeljebb 40 éves orvosok/kutatók pályázhatnak, akik belgyógyászat, gasztroenterológia, hepatológia területén tervezett vagy folyó kutatásukkal Dr. Telegdy László életművéhez kapcsolódó témákban folytatnak vizsgálatokat.

Pályázni a Májbetegekért Alapítvány részére benyújtott (Májbetegekért Alapítvány, 1751 Budapest, Pf. 192., vagy villert@lamb.hu) egy A/4 oldalnyi szabad szöveges pályázati jelentkezéssel és a pályáztatni kívánt vizsgálat kutatási tervével lehet.

Beküldési határidő: 2015. március 31.

A pályamunkákat a Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma értékeli, és az ösztöndíjat elnyerő pályázót az ösztöndíj ünnepélyes kihirdetése előtt legalább 5 nappal értesíti.

A Dr. Telegdy László fiatal kutatói ösztöndíj évente egy alkalommal kerül átadásra, a Hepatológia Kongresszuson. A mindenkori ösztöndíj legalább 200 000 Ft vagy azt meghaladó összegű, 2015. évben 500 000 Ft. Az ösztöndíj az ünnepélyes átadást követő 5 munkanapon belül, egy összegben kerül kifizetésre.

Budapest, 2015. március 1.

A Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma