FELHÍVÁS! Legyen Ön is Hepatitisz Szűrőorvos!

FELHÍVÁS!

Háziorvosok, belgyógyászok, gasztroenterológusok, endoszkóp szakorvosok és minden érdeklődő részére.

Hazánk lakosságának több mint 1%-a szenved fel nem ismert krónikus hepatitisben (hepatitis B és C együttesen), s mivel a fertőzés akár 20-50 évig tünetmentesen lappang, a betegek nagy része nem is tud fertőzöttségéről (és fertőzőképességéről), így kiemelt fontosságú a felvilágosítás és a célzott szűrés, mellyel ezen emberek élete megmenthető.

Saját szakterületén, saját praxisában most Ön is tehet azért, hogy ezen betegek még időben felfedezésre és gondozásba vonásra kerüljenek!

A Májbetegekért Alapítvány a krónikus vírus hepatitis felderítési arányát javító, felvilágosító és szűrő kampány keretében az alábbiakban kéri szíves együttműködését.

LEGYEN ÖN IS HEPATITIS C SZŰRŐORVOS!

A HCV/HBV szűrőprogram keretein belül Ön, mint Szűrőorvos vállalja, hogy a saját praxisában jelentkező betegekkel, akiknél felmerül a krónikus HCV és/vagy HBV fertőzés gyanúja:

  • kitölteti a rizikófaktorokat felmérő kérdőívet,
  •  anti-HCV és/vagy anti-HBc és HBsAg IgG vizsgálatot rendel,
  • pozitív HCV szerológia esetén a beteget hepatológiai centrumba irányítja gondozásra (orvosi beutalóval),
  • számára hepatológus szakorvosi vizsgálati időpontot egyeztet.

A HCV és/vagy HBV pozitív beteg hepatológiai centrumba irányítása, és hepatológiai vizsgálati időpont foglalása a Hepatitisz Regiszter (www.hepreg.hu) online rendszerben történik, egyedi azonosítás után, a beteg beleegyezését követően. Ugyanezen rendszerben, nyomtatható formában elérhető a HCV/HBV rizikófaktorokat felmérő kérdőív.

Jelen szűrőprogram kiemelt eleme a kiszűrt HCV és/vagy HBV pozitív betegek hepatológiai centrumba irányítása. A személyre szóló vizsgálati időpont foglalásával minimálisra csökkenthető a frissen felfedezett, vagy eddig kezeletlen betegek „eltűnése” a gondozási rendszerben, jól követhetővé válnak a betegutak.

Amennyiben szeretne Szűrőorvosként részt venni a hepatitisz C eradikálását célzó programban, kérjük, jelentkezzen a villert@lamb.hu e-mail címen, nevével, pecsétszámával és rendelője címével.

Bővebb felvilágosítás a szűrőprogrammal kapcsolatban: +3630/385-7770

Az első 100 jelentkező részére alapítványunk egyszeri 10.000 Ft (+ÁFA) díjat ajánl fel (számla ellenében), amennyiben a szűrőprogram keretén belül igazolható módon (a Hepatitis Regiszter-ből nyomtatott igazolás alapján), legalább 1 HCV és/vagy HBV pozitív beteget kiszűrt, hepatológiai centrumba irányította, s számára vizsgálati időpontot egyeztetett.

Májbetegekért Alapítvány

www.majbeteg.hu

Letöltöm (82,1kb)