Támogatási Felhívás a Covid-19 járvány kapcsán a Szent László Kórház Központi Felnőtt Szakrendelőjének májbetegek gondozásában részt vevő dolgozói részére

A Májbetegekért Alapítvány a COVID-19 járvány kapcsán közhasznú tevékenységei alapján legfeljebb 2.000.000 forint összértékben támogatni kívánja a Szent László Kórház (1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.) Központi Felnőtt Szakrendelőjének dolgozóit, akik bevonásra kerültek a járványügyi ellátásba a hepatológiai szakellátás, májbetegek kezelése, gondozása és adminisztratív teendők elvégzése mellett.

A fenti feladatok elvégzése megnövekedett terhet ró most a fent meghatározott egészségügyi dolgozókra – mind időben mind teljesítményben –, így saját családjuk és háztartásuk ellátása háttérbe szorul, ugyanakkor az ezzel járó magán kiadások növekednek (gyermekfelügyelet, étel házhozszállítás, takarítás, stb.). Hogy az ezzel kapcsolatos nehézségek, aggodalmak ne befolyásolják az általuk, általunk gondozott májbetegek ellátását a Májbetegekért Alapítvány támogatást nyújt a fenti egészségügyi dolgozói kör tagjainak, mint magánszemélyeknek, írásos kérvény alapján az alábbiak szerint:

  • A támogatás összege havonta legfeljebb 55.000 Ft/fő.
  • A támogatás legfeljebb 3 hónapig, havi kifizetéssel (banki átutalás) nyújtható.
  • Az írásos kérvénynek tartalmaznia kell a kérelmező alapadatait (név, leánykori név, anyja neve, lakcím, születési hely és idő, adóazonosító jel, TAJ-szám), valamint bankszámlaszámát és a bankszámla tulajdonos nevét, továbbá a kérelmezőnek a májbetegek ellátása, gondozása során végzett feladatainak felsorolását.

A támogatási kérelmek személyesen nyújthatók be a Májbetegekért Alapítvány székhelyén (Szent László Kórház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7. Központi Felnőtt Szakrendelő), vagy elektronikus formában a villert@lamb.hu e-mail címen.

Beadási határidő: 2020. április 15.

A támogatási kérelmeket a Májbetegekért Alapítvány kuratóriuma bírálja el 2020. április 17ig. A támogatás kifizetésének kezdete: 2020. április 20.

Budapest, 2020. április 8.

Adatlap letöltése

Melléklet letöltése [115.29 KB]